Php Script Kurulumu

bygececi

Administrator
⚡ Admin
〽️ Metin2 Developer
🌐 Web Developer
22 Temmuz 2024
56
7
8
Kocaeli
gameturk.net.tr

Php Script Kurulumu, Php Hazır Script kurulumu, Hazır Php Scripti Nasıl kurulur?


Php scripti kurulumu ile birçok amaçla hazırlanmaya çalışılan internet siteleri için oldukça pratik çözümler üretmeye olanak sağlamaktadır. Artık birçok mecradan hazır script temini mümkündür. Çoğu yerden bu işlemi ücretsiz olarak da gerçekleştirebilirsiniz. Bazı sitelerden de küçük ücretler mukabilinde script edinmek oldukça kolaydır.

Hazır php scripti kurmak için çok üst düzeyde bilgi birikimine gerek olmadığı düşünülse de bir rehbere çoğu zaman ihtiyaç duyulabilir.

Biz de burada php hazır scripti kurulumu hakkında açıklayıcı bilgiler vererek yardıma ihtiyacı olanlara rehberlik etmeyi amaçladık.

Öncelikle işe hazır scriptin dosyalarını bilgisayarınıza indirmekle başlayacağız. Sıkıştırılmış bir dosya ile bilgisayara gelen dosyayı Winzip veya Winrar benzeri bir program aracılığı ile açın. İçerisinde bulunan veritabanı.sql.gz isimli dosyayı diğerlerinden ayırarak bir kenara alın. Bu dosyanın yüklemesini diğerlerinden ayrı yapacağız.

Filezilla benzeri bir program aracılığıyla ftp sunucunuza bağlanın. Linux, C Panel kullanıcısı iseniz www klasörüne, Windows, plesk kullanıcısı iseniz httpdocs klasörüne scripte ait dosyaları atın. Veritabanı dosyasını daha sonra ayrı bir şekilde upload edeceğimizi yukarıda söylemiştik, burada tekrar etmiş olalım.

Bu işlemin ardından sunucu üzerinde bir veritabanı oluşturma işlemine geçiyoruz. Oluşturduğunuz veritabanı adı, kullanıcı adı ve şifresini bir kenara not edin, daha sonra bunlara ihtiyacımız olacak.

phpMyAdmin üzerinden oluşturduğumuz veritabanına bağlanarak daha önce bir kenara ayırdığımız veritabanı dosyamızın upload işlemini gerçekleştiriyoruz. Bu işlem için paneldeki içe aktar komutunu kullanmanız yeterli olacaktır.

Bu işlemlerin ardından aktardığımız dosyaların içerisinde yer alan config.php dosyasını Wordpad benzeri bir program aracılığıyla açıyoruz. Muhtemelen karşınıza aşağıda gördüğünüze benzer bir dosya çıkacaktır.

<?php$dbhost = “localhost”;$dbuser = “”; //Veritabanı Kullanıcı Adı$dbpass = “”; //Veritabanı Şifresi

$dbdata = “”; //Veritabanı Adı

if (!@mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass)) {

die(“Veritabanına bağlanılamadı…<br>HATA: “.mysql_error());

}

if (!@mysql_select_db($dbdata)) {

die(“Veritabanı seçilemedi<br>HATA: “.mysql_error());

}

?>

Burada gerekli olan yerlere biraz önce not aldığınız veritabanına ait bilgileri girin ve kaydederek kapatın. Tırnakların korunmasına ve bilgilerin tam tırnakların arasına yazılmış olmasına dikkat edin. Aksi halde kurulum işlemi hata verecektir. Bu dosyayı yeniden sunucuya yükleyerek diğerinin yerine kaydedin. $dbhost=”localhost”; yazan bölümde herhangi bir değişiklik yapmanız önerilmez, bunu da ilave bir not olarak ekleyelim.

Kurulum işlemi bu şekilde tamamlandıktan sonra bazı scriptleri çalıştırmak için install.php dosyasının çağrılması gerekebilir. Zaten scriptlerin içinde buna dair bilgiler bulunur. www.siteadi.com veya www.siteadi.com/install.php şeklinde tarayıcınızın adres çubuğuna giriş yapmanızın ardından scriptinize ulaşmış olacaksınız.

 
Son düzenleme: